Новини


В м.Києві молитовно відзначили святкування 1030-річчя Хрещення Руси-України

 24 липня 2018 року, з нагоди відзначення 120 років від дня народження та 25 років від дня упокоєння Першого Патріарха України Мстислава (Скрипника), а також 1030-річчя Хрещення Руси-України, Блаженніший Макарій Митрополит Київський і всієї України Предстоятель УАПЦ очолив святкову Божественну Літургію у підніжжі Кафедрального Собору святого Апостола Андрія Первозванного Української Автокефальної Православної Церкви.

    На святкування до Києва з’їхалися єпископат, духовенство та вірні Української Автокефальної Православної Церкви з усіх куточків України. У спільній молитві просили у Бога за мир на Україні, за українських воїнів та усіх тих, хто оберігає цілісність нашої Держави.

    Також Предстоятель УАПЦ підніс молитви за весь український народ, за Вселенського Патріарха Варфоломія, Священний Синод та за надання Томосу про автокефалію.

    По завершенні богослужіння Блаженніший Митрополит Макарій очолив заупокійну молитву біля пам’ятної дошки Першому Патріарху України Мстиславу (Скрипнику) після чого присутні хресною ходою пройшли до пам’ятника рівноапостольної княгині Ольги та рівноапостольного князя Володимира, де були звершенні молебні.

    На Володимирській гірці біля пам’ятника святого Володимира відбулась урочиста академія приурочена до цих величних пам’ятних дат. Під час заходу з доповіддю до присутніх виступив Правлячий Архієрей Тернопільської єпархії Преосвященнійший єпископ Тихон.

    Присутні також мали можливість послухати виконання духовних творів у виконанні церковних хорів.     

    По завершенні Предстоятель УАПЦ висловив слова подяки усім, які взяли участь у спільній молитві та організаторам святкування.

 

    За матеріалами uapc.net.ua